Seguidores

viernes, 30 de agosto de 2019

A QUI NO SAP VIURE



(imagen de mi autoría)


A la persona que no sap viure, que no sap aprofitar el seu temps,
li diria que dedicada cap minut a pensar en lo que no pot fer o no pot aconseguir, que és en lo que normalment es pensa, es desitja.

N'hi han moltes coses, moltíssimes que passen desapercebudes, que no se li donen la importància que cal i es vol tindre coses, estar en companyia de, ser de tal o qual manera. 
Hi haurà coses que es podrà buscar, fer, per aconseguir; però hi ha unes altres que, per més que ens encabotem, per més que desitgem, no poden trobar-se.

Quans mals de cap trau el no tindre la companyia de, la persona de la que s'encarinya algú, l'amic o l'amiga que et deixa de costat, ... No siguem cabudes ni cabuts: els sentiments no es poden obligar, i l'amor o el carinyo o l'amistat, es tenen o no es tenen. 

Aprofitar el temps suposa aceptar la realitat i les seus circumstàncies i fer, fer, fer; sense fer res les coses poden eixir per casualitat o per atzar; i, encara així, és millor donar-se compte d'eixa sort o d'eixe atzar.

Aprofitar el temps susposa no anidar-se en la tristesa i quedar-se en ella i no veure altres ocasions que la vida presenta.

La vida és ara: ni abans ni desprès. La cosa més important de tot és tindre salut; sense ella, la realitat és molt més costosa i encara i tot, hi ha persones que saben vèncer eixe impediment i fan la seua vida una ocasió brillant tras una altra.

La societat ha canviat considerablement i encara va canviar molt més. I si la persona no se va adaptant a estos canvis, no podrà aprofitar ni sabrà viure el seu moment.

A la persona que no sap viure, que no sap aprofitar el seu temps,
hi ha que desfer-s'hi de tot allò que ens ancla a una vida inadaptada; el temps passa molt apresa i si no volem caure en el cercle de la pena i la tristesa, hi haurà que eixir del mateix per a abraçar altres coses que el nostre present ens proporciona.

Rosa Mª Villalta Ballester.

8 comentarios:

  1. Gràcies Rosa .. per aquesta gran lliçó de vida que ens doneu ... M'encanta llegir català ... i fa temps que estic estudiant ...
    Gràcies per compartir una lliçó de vida tan dolça

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies a tu, per la teua visita, per les teues paraules i pel teu interés en aquesta llengua.

      Salutacions.

      Eliminar
  2. Bons consells.
    Tots hauríem de prendre nota.

    Petons.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Crec que viuriem molt millor i s'entendriem millor; però clar, açò es una decisió social, encara que individual.

      Salutacions.

      Eliminar
  3. Totalment d'acord. La vida es para vivirla de forma activa.
    SAlutacions.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Així és Manuela.
      Gràcies per la teua visita i les teues paraules.

      Salutacions.

      Eliminar
  4. JO dic el mateix totalment d'acord
    Gracies per la teva visita i aportacio al blog
    Petons

    ResponderEliminar